Tidenes flyopplevelse i Oslo


- Fregatt, kampfly og helikoptre er bare noe av det Forsvaret vil vise frem førstkommende helg forteller sjefen for Luftforsvaret generalmajor Finn Kristian Hannestad.

F-16 kampfly, Hercules transportfly og helikoptre med spesialsoldater deltar når Forsvaret demonstrerer en militæroperasjon over havnebassenget foran Oslo rådhus 1. september. Denne helgen vil Forsvarets markering av 100 år med militær luftmakt i Norge avsluttes med et forrykende arrangement på Rådhusplassen, hvor også våre nye kampfly F-35 vil stå utstilt.For hundre år siden tok premierløytnant Dons av fra Borre i Norges første fly, Start, noe som skulle bli begynnelsen på norsk luftfart og militær luftmakt. Historien er viktig, spesielt også når et nytt kapittel i norsk militær luftmakt skal skrives med nye kampfly. - F-35 er ikke bare et fly, men et avansert system som er helt nødvendig for vår evne til å ha kontroll over norsk luftrom og vokte våre store land- og havområder, forklarer Hannestad.For å vise publikum den enorme utviklingen som har vært innen militær luftmakt, stiller Forsvaret blant annet ut fly som har vært i norsk tjeneste siden 1912. Det vil også være enheter fra de andre forsvarsgrenene tilstede.

- Luftmakt er ikke bare fly. Derfor har vi med oss bakkestyrker fra både Luftforsvaret og Hæren og en fregatt fra Sjøforsvaret for å vise hvordan alle disse knyttes sammen og er avhengige av hverandre, poengterer Hannestad.

Fullt program: http://forsvaret.no/aktuelt/luftmakt/arrangementene/hoved/Sider/program.aspxfor mer informasjon se www.forsvaret.no


Tilbake

Nyheter

Årsmøte 2023 - Revisors erklæring

Vedlagt finner du revisors erklæring angående FHSFs
regnskap for 2022
Aktuell link:/intranett/doc_ar...


Fortsatt ledige plasser på foredragskveld og årsmøte i FHSF 16 mars 2023

Tid: Torsdag 16. mars 2023, kl 18:00 – 21:00
Sted: Forsvarets høgskole – foredragssal (bygning 14)

Les mer


Årsmøte 2023 - Dagsorden

Vedlagt finner dagsorden for årsmøtet
Aktuell link:/intranett/doc_ar...


Årsmøte 2023 - Årsberetning

Vedlagt finner du årsberetning for FHSF
Aktuell link:/intranett/doc_ar...


Årsmøte 2023 - Valgkomiteens innstilling

Vedlagt finner du valgkomiteens innstilling
Aktuell link:/intranett/doc_ar...


Nyhetsarkiv

Antall besøk:: 1046730
Site powered by WebOfficeOne ©