Tidenes flyopplevelse i Oslo


- Fregatt, kampfly og helikoptre er bare noe av det Forsvaret vil vise frem førstkommende helg forteller sjefen for Luftforsvaret generalmajor Finn Kristian Hannestad.

F-16 kampfly, Hercules transportfly og helikoptre med spesialsoldater deltar når Forsvaret demonstrerer en militæroperasjon over havnebassenget foran Oslo rådhus 1. september. Denne helgen vil Forsvarets markering av 100 år med militær luftmakt i Norge avsluttes med et forrykende arrangement på Rådhusplassen, hvor også våre nye kampfly F-35 vil stå utstilt.For hundre år siden tok premierløytnant Dons av fra Borre i Norges første fly, Start, noe som skulle bli begynnelsen på norsk luftfart og militær luftmakt. Historien er viktig, spesielt også når et nytt kapittel i norsk militær luftmakt skal skrives med nye kampfly. - F-35 er ikke bare et fly, men et avansert system som er helt nødvendig for vår evne til å ha kontroll over norsk luftrom og vokte våre store land- og havområder, forklarer Hannestad.For å vise publikum den enorme utviklingen som har vært innen militær luftmakt, stiller Forsvaret blant annet ut fly som har vært i norsk tjeneste siden 1912. Det vil også være enheter fra de andre forsvarsgrenene tilstede.

- Luftmakt er ikke bare fly. Derfor har vi med oss bakkestyrker fra både Luftforsvaret og Hæren og en fregatt fra Sjøforsvaret for å vise hvordan alle disse knyttes sammen og er avhengige av hverandre, poengterer Hannestad.

Fullt program: http://forsvaret.no/aktuelt/luftmakt/arrangementene/hoved/Sider/program.aspxfor mer informasjon se www.forsvaret.no


Tilbake

Nyheter

Studiereise med Folk og Forsvar til Finnmark - noen ledige plasser

Folk og Forsvar har noen ledige plasser på studiereisen vi arrangerer til Finnmark
11.-14. september.

Les mer


Foredragskveld torsdag 15. juni 2023 kl. 1800 – 2100

Styret i FHSF har gleden av å invitere foreningens
medlemmer til foredragskveld med et særdeles aktuelt
tema, torsdag 15. juni 2023

TEMA:
«Kina og den globale maktforskyvningen: Implikasjoner
for Europa, transatlantiske samarbeid og Norge"

Les mer


Årsmøte 2023 - Revisors erklæring

Vedlagt finner du revisors erklæring angående FHSFs
regnskap for 2022
Aktuell link:/intranett/doc_ar...


Årsmøte 2023 - Dagsorden

Vedlagt finner dagsorden for årsmøtet
Aktuell link:/intranett/doc_ar...


Årsmøte 2023 - Årsberetning

Vedlagt finner du årsberetning for FHSF
Aktuell link:/intranett/doc_ar...


Nyhetsarkiv

Antall besøk:: 1107777
Site powered by WebOfficeOne ©